Voordelen nieuwbouw versus bestaande bouw

16 juli '21

Kies je voor bestaande bouw of nieuwbouw en waarom? Hoewel bestaande bouw aantrekkelijk kan zijn door de karakteristieke elementen, heeft het kopen van een nieuwbouwwoning vele voordelen boven dat van een oude woning. Met een woning in Het Veen ben je klaar voor de toekomst en staat wonen gelijk aan genieten! Wij leggen je kort uit waarom.

1. De baas van je woning

Een nieuwbouwwoning is een huis zonder zorgen waar je geen omkijken naar hebt. Alles is spiksplinternieuw en het werkt zoals het hoort te werken. Ook zit vrijwel overal garantie op en hoef je je de eerste jaren geen zorgen te maken over achterstallig onderhoud. Zo ben je altijd de baas van je woning, in plaats van de slaaf.

to do list

2. Duurzaam en toekomstgericht

Zon

Voor nieuwbouwwoningen worden tegenwoordig alleen duurzame, milieuvriendelijke materialen en technieken gebruikt. Denk aan HR++ beglazing en goede isolatie. Ook zijn de huizen veel energiezuiniger, zodat je energierekening lekker laag blijft. Een duurzamere wereld begint bij jezelf en dus ook bij je woning.

3. Een onbeschreven blad

Als koper van een nieuwbouwwoning heb je de vrije hand en kun je zelf bepalen hoe je de woning inricht en hoe bijvoorbeeld de indeling qua koken, wonen en slapen wordt. Je zit niet vast aan een oude jaren ‘70 badkamer of keuken van de vorige bewoners. Nieuw geeft een gevoel van fris- en puurheid. Van de tegeltjes tot het sanitair en de kleuren op de muur: alles kan naar jouw smaak worden ingericht.

Schilderijen

4. Veiliger wonen

Sleutel

Alle nieuwbouwwoningen zijn standaard uitgerust met een professioneel rookalarm en moderne inbraakwerende hang- en sluitwerken. De huizen worden namelijk gebouwd volgens de laatste eisen op het gebied van veiligheid. Zo weet je dat je goed - en veilig - zit.

5. Tevreden vanaf dag één

Bij een oud huis kan het soms even duren voordat het helemaal van jou voelt. Een nieuwbouwhuis daarentegen is vanaf dag één dat je de woning betrekt jouw plek. Een plek zonder geschiedenis of gebreken van de vorige eigenaren, volledig toegewijd aan jullie toekomst.

Badkamer