Het Veen
Logo Logo

Doe de enquête

’t Veen: tussen stad en natuur

Met de wind door je haren fiets je langs de uiterwaarden van de IJssel. Even de dag van je af laten glijden en je één voelen met de natuur. En dat op korte afstand van jouw nieuwe woning in Het Veen. Een wijk waar je kinderen heerlijk kunnen spelen en de buurman je bij elke ontmoeting vriendelijk groet. Een actieve en gemoedelijke wijk. Dicht bij water en groen, want je hebt natuurgebied de Wiessenbergsche Kolk als achtertuin. Een wijk waarbij je zélf nog jouw inbreng kunt geven. Wat zijn jouw woonwensen?

Historie ‘t Veen

Sinds de 18e eeuw bestaat het bedrijventerrein ’t Veen. Als je ’t Veen zegt weet iedereen oh dat is het bedrijventerrein waar oa Beter Bed en Antartica stonden en de kringloop te vinden is. Gemeente Hattem heeft samen met Nikkels en BPD het plan onder de loep genomen. Een gedeelte van het bedrijventerrein wordt herontwikkeld en gaat plaatsmaken voor woningbouw. Deze plek kan oa door jullie inbreng transformeren naar een prachtige nieuwe woonwijk. Volg het laatste nieuws.

Terugblik naar vroeger

Vanaf de jaren 50 stond op het bedrijventerrein ’t Veen de AFO: Apparatenfabriek Overijssel, een fabriek waar onder meer motorstarters voor scheepsmotoren werden geproduceerd. Hattemer Gerard van der Worp kwam als klein jongetje vaak bij de fabriek: “Mijn broer en ik verkochten petroleum langs de deuren, in de tijd dat er nog geen aardgas was. Als we langs de fabriek kwamen, gluurden we altijd naar binnen. Ik vond het machtig interessant om de grote spoelen en roterende bladen te zien. Nu wandel ik veel op deze locatie en denk graag terug aan deze dynamische tijd. Momenteel is het vooral een kale vlakte, ik zal blij zijn als er straks weer leven is door nieuwbouw.”

Hoe wil jij wonen?

Op de plek van ‘t Veen is ruimte voor een nieuwe woonwijk. Tussen het groen en de stad. Het zal in fases gaan, maar het bedrijventerrein zal er anders uit gaan zien. Eerst wordt de bestemmingsplanprocedure opgestart, daarna volgt de uitwerking van de woningen. Hoe de wijk ‘t Veen er daadwerkelijk uit gaat zien, bepalen we graag samen met de toekomstige bewoners. Ben je op zoek naar een woning voor de hele familie, zoek je voor het eerst een eigen plekje of heb je andere wensen? Laat het ons weten via de enquête.

Vul de enquête in

Wat past meer bij jou: een woning met alle ruimte voor je gezin of een knusse plek voor jullie tweeën? Zoek je ruimte voor je auto of pak je altijd de fiets? Welke voorzieningen zie je graag in de buurt? En hoe sluit duurzaamheid aan op jouw woonomgeving? Wij zijn erg benieuwd hoe jij het liefst woont, laat het ons weten! Zo realiseren we jouw woonwensen in Hattem

Vul de enquête in

Prognose planning

We werken hard aan de planvorming van ‘t Veen in Hattem, de uitkomsten van de woonwensenenquête worden hierin meegenomen. Zojuist is het bestemmingsplan vastgesteld en zijn de eerste woningschetsen gereed. Deze schetsen worden op korte termijn al op deze website geplaatst. In het derde kwartaal van 2020 verwachten we met de eerste fase in verkoop te kunnen gaan. Wil jij met ons meedenken? Vul dan de enquête in.’

Legenda / Filter 3
Kies woningsoort
In voorbereiding Beschikbaar Te huur In optie Verkocht Verhuurd In aanbouw / bewoond
Perfect Uitstekend Goed

Onze website gebruikt kleine bestanden, cookies genaamd, waarmee wij jouw online ervaring kunnen personaliseren. Door verder gebruik te maken van deze website of door te klikken op 'accepteren' ga je met deze cookies akkoord. Je kunt je toestemming altijd weer intrekken.