Opgeleverd

Het Veen: wonen tussen stad en natuur

Met de wind door je haren fiets je langs de uiterwaarden van de IJssel. Even de dag van je af laten glijden en je één voelen met de natuur. En dat op korte afstand van jouw nieuwe woning in Het Veen. Een wijk waar je kinderen heerlijk kunnen spelen en de buurman je bij elke ontmoeting vriendelijk groet. Een actieve, gemoedelijke wijk. Dicht bij water en groen, met natuurgebied de Wiessenberghse Kolk als achtertuin. Alle woningen uit de verschillende wijken en fases zijn inmiddels opgeleverd.

image alt

De jongste buurt van Hattem

De nieuwbouwwijk Het Veen ligt in Hattem, vlak bij het historische centrum. Het is een groene wijk met woonstraten waar kinderen veilig kunnen buitenspelen en een laan met statige platanen. Het Veen ademt de sfeer van een tuindorp; door de rustige architectuur en variatie, maar tegelijk ook samenhang in de woningen. Het aanbod was heel divers, van hoek- en tussenwoningen met of zonder garage tot 2 onder 1 kap- en vrijstaande woningen. Elk huis heeft zowel een achtertuin, als een voortuin en de voortuinen worden door lage hagen van elkaar gescheiden. Auto's worden geparkeerd op groene parkeerhoven. 

image alt

Groen en duurzaam

Woon je in Het Veen, dan woon je in een groene, duurzame wijk. Bomen, hagen, bermen, grasvelden en waterpartijen geven de buurt een natuurlijk karakter. Dat vele groen zorgt op warme dagen voor een aangenaam klimaat en de waterpartijen in de wijk vervullen bovendien een belangrijke rol bij wateropvang als het hard regent.

Ook zijn er tijdens de bouw van de woningen de nieuwste inzichten toegepast op het gebied van energiebesparing. Denk aan vloer-, gevel- en dakisolatie, dubbele beglazing en zonnepanelen op het dak. Alle woningen in Het Veen zijn gasloos en worden verwarmd door middel van een luchtwarmtepomp. Zo zijn alle bewoners klaar voor de toekomst!

image alt

Terugblik naar vroeger

Vanaf de jaren 50 stond op het bedrijventerrein ’t Veen de AFO: Apparatenfabriek Overijssel, een fabriek waar onder meer motorstarters voor scheepsmotoren werden geproduceerd.

Hattemer Gerard van der Worp kwam als klein jongetje vaak bij de fabriek: “Mijn broer en ik verkochten petroleum langs de deuren, in de tijd dat er nog geen aardgas was. Als we langs de fabriek kwamen, gluurden we altijd naar binnen. Ik vond het machtig interessant om de grote spoelen en roterende bladen te zien. Nu wandel ik veel op deze locatie en denk graag terug aan deze dynamische tijd. Momenteel is het vooral een kale vlakte, ik zal blij zijn als er straks weer leven is door nieuwbouw.”

Historie ‘t Veen

Sinds de 18e eeuw bestaat het bedrijventerrein ’t Veen. Als je ’t Veen zegt weet iedereen waar je het over hebt en dat dit het bedrijventerrein is waar o.a. Beter Bed en Antartica stonden en de kringloop te vinden is. Gemeente Hattem heeft samen met Nikkels en BPD het plan onder de loep genomen. Een gedeelte van het bedrijventerrein is herontwikkeld en heeft inmiddels plaats gemaakt woningbouw.