Logo Logo
1 oktober '19

Hattem: met stip op nummer 1

Woongeluk haal je niet alleen uit je woning. Maar ook uit een leefomgeving waarin je jezelf prettig, veilig en thuis voelt. Omroep Gelderland deed onderzoek naar de 'aantrekkelijkste gemeente van Gelderland'. En raad eens? Hattem staat met stip op nummer 1. Wat maakt Hattem zo aangenaam om te wonen?

Het onderzoek van Omroep Gelderland

51 gemeenten zijn meegenomen in het onderzoek. Er werd beoordeeld op veiligheid, wonen, voorzieningen, groen & natuur en kenmerken van de inwoners. Hattem heeft op de punten groen en veiligheid zelfs 'uitmuntend' gescoord. Er is weinig criminaliteit. Hattemenaren voelen zich veilig en met elkaar verbonden. In de gemeente is er veel groen en de lucht schoon. Tel je daar de vele voorzieningen van het nabijgelegen Zwolle bij op, dan weet je exact waarom Hattem zo prettig is om te wonen.

De burgemeester is apetrots

Omroep Gelderland verraste de burgemeester Jan Willem Wiggers met een oorkonde; 'Hattem: de meest aantrekkelijke gemeente'. De burgemeester is apetrots. Wil je zijn reactie met eigen ogen zien? Bekijk dan de video op de website van Omroep Gelderland.

Bekijk de video

Onze website gebruikt kleine bestanden, cookies genaamd, waarmee wij jouw online ervaring kunnen personaliseren. Door verder gebruik te maken van deze website of door te klikken op 'accepteren' ga je met deze cookies akkoord. Je kunt je toestemming altijd weer intrekken.