Opgeleverd

Zelfbewoningsplicht voor enkele woningen

19 oktober '20

Een woning kopen is lastig, al helemaal als er ook nog wordt over geboden. Veel mensen kunnen niet mee doen met de biedingen strijd. Hoe Het Veen fase 1 het mogelijk maakt om toch een woning te kopen lees je hier. 

Zelfbewoningsplicht en antispeculatiebeding

Vanuit de Gemeente Hattem is de wens uitgesproken om ook een aantal betaalbare woningen aan te bieden in Het Veen. In fase 1 zijn dat 4 tussenwoningen geworden met een koopsom van € 260.000,- v.o.n.

We bieden deze woningen aan voor mensen die een woning willen kopen om daar zelf te gaan wonen. Om de woningen enkel voor deze doelgroep ter beschikking te stellen wordt daarom voor deze 4 woningen een zelfbewoningsplicht opgenomen, commerciële verhuur is niet toegestaan.  

Dit betekent dat je als koper verplicht bent om de woning uitsluitend te gebruiken voor eigen bewoning. Daarnaast is een antispeculatiebeding opgenomen. Dat betekent dat indien de gekochte woning binnen vijf jaar weer wordt verkocht een boete verschuldigd is, waarbij de overwaarde van de woning bepalend is voor de hoogte van de boete. 

Wil jij wonen in Het Veen fase 1?

Bekijk het woning aanbod en laat je NAW-gegevens achter onder het bouwnummer van jouw voorkeur. Dan ontvang je de belangrijkste berichten in je mail en krijg je ook maandelijks een update met de nieuwsbrief van de ontwikkelingen van Het Veen in Hattem.

Woningaanbod bekijken