Tussenwoningen met voorwaarden

26 april '22

In Het Veen fase 4 zitten tussenwoningen met voorwaarden. Ben jij hierin geïnteresseerd? Dan is het goed om te weten dat er aanvullende toewijzingscriteria voor deze tussenwoningen zijn. Zo mag je bijvoorbeeld geen hoger gezamenlijke inkomen dan € 55.000 hebben en krijgen deze woningen een anti-speculatiebeding en zelfbewoningsplicht. Meer weten? Lees dan snel verder!

Bruto jaarinkomen van maximaal € 55.000

Een tussenwoning met aanvullende toewijzingscriteria is bestemd voor mensen die een gezamenlijk bruto jaarinkomen van maximaal € 55.000 hebben. Er zal/zullen (een) inkomensverklaring(en) van de belastingdienst gebaseerd op het inkomen van 2020 of 2021 overlegd moeten worden. Wil je in aanmerking komen voor een tussenwoning met voorwaarden? Je kunt je/jullie inkomensverklaring(en) samen met je financiële check uploaden als 1 document in je Mijn Eigen Huis Account wanneer de verkoop is gestart. Er kan maar 1 document geüpload worden in de Mijn Eigen Huis omgeving dit betekent dat je de financiële check en de inkomensverklaring(en) samen moet voegen tot 1 document en deze vervolgens kan uploaden.

Zelfbewoningsplicht en anti-speculatiebeding

In Het Veen fase 4 bieden wij ook een aantal betaalbare woningen aan. In fase 4 zijn dat de 15 tussenwoningen met voorwaarden geworden met een koopsom van € 210.000,- v.o.n.

We bieden deze woningen aan voor mensen die een woning willen kopen om daar zelf te gaan wonen. Om de woningen enkel voor deze doelgroep ter beschikking te stellen wordt daarom voor deze 15 woningen een zelfbewoningsplicht opgenomen, commerciële verhuur is niet toegestaan.  

Dit betekent dat je als koper verplicht bent om de woning uitsluitend te gebruiken voor eigen bewoning. Daarnaast is een anti-speculatiebeding opgenomen. Dat betekent dat indien de gekochte woning binnen 10 jaar weer wordt verkocht een boete verschuldigd is, waarbij de overwaarde van de woning bepalend is voor de hoogte van de boete. 

Wonen in Het Veen fase 4?

Bekijk het woning aanbod en laat je NAW-gegevens achter onder het woningtype van jouw voorkeur. Dan ontvang je de belangrijkste berichten in je mail en krijg je ook maandelijks een update met de nieuwsbrief van de ontwikkelingen omtrent Het Veen in Hattem.

Woningaanbod bekijken
Interesse? Bekijk het woningaanbod
Hoe werkt het? Meer over een woning kopen