Realisatie van betaalbare en duurzame woningen in Hattem Het Veen verloopt voorspoedig

24 februari '23

In september 2021 is gestart met de bouw van het nieuwbouwproject Hattem Het Veen op de voormalige locaties van Beter Bed, Antarctica en de kringloopwinkel. Het project bestaat uit 115 woningen over meerdere fasen. Inmiddels zijn de eerste twee fasen bestaande uit 51 koopwoningen opgeleverd en verloopt de bouw van de in uitvoering zijnde woningen voorspoedig. De verwachting is dat begin 2024 de laatste woningen worden opgeleverd. Hattem Het Veen is ontwikkeld door de ontwikkelcombinatie BPD | Bouwfonds Gebiedsontwikkeling en Nikkels projecten.

image alt

Bijeenkomst voor kopers Het Veen fase 3

Donderdag 23 februari werden de kopers van de 14 koopwoningen van fase 3, wethouder Koen Castelein van gemeente Hattem en projectbetrokkenen op de bouwplaats ontvangen voor een feestelijk samenzijn. De wethouder plaatste samen met twee kopers en Henri Schimmel een aantal dakpannen op een van de woningen. Na een gezamenlijke toost konden de toekomstige bewoners en alle projectbetrokkenen onder het genot van een hapje en drankje met elkaar kennismaken.

Duurzame woningen in een eigentijds tuindorp

Het plan Hattem Het Veen wordt gerealiseerd op de voormalige locaties van Antarctica, Beter Bed en de kringloopwinkel op bedrijventerrein Hattem ‘t Veen. Het nieuwbouwbouwproject krijgt het karakter van een tuindorp dat past bij Hattem en de omliggende wijken. Ruim opgezet, royale tuinen en veel groen in de wijk. De woningen krijgen gemeenschappelijke kenmerken, waardoor het voelt als een eenheid die zorgt voor samenhang in de wijk. Bij de bouw van de woningen worden de nieuwste inzichten toegepast op het gebied van verbruik en besparing van energie. Zo worden de woningen verwarmd met een luchtwarmtepomp en voorzien van zonnepanelen. BDG Architecten heeft de woningen ontworpen en Nikkels bouwbedrijf bouwt de woningen.
 
Henri Schimmel namens de ontwikkelcombinatie BPD-Nikkels: "Het is mooi om te zien dat de woningbouw in 't Veen snel vordert. Jarenlang braakliggende terreinen omzetten naar een wijk met betaalbare en duurzame woningen betekent naast woongeluk voor vele Hattemers ook een ruimtelijke kwaliteitsimpuls voor heel Hattem. Dit wordt nu goed zichtbaar."

Wonen in een groene, duurzame en gemengde wijk

Bedrijventerrein ‘t Veen verkleurt de komende jaren naar een groene en duurzame wijk met een menging van wonen en werken. In totaal komen er ruim 550 woningen voor starters, stellen, gezinnen en ouderen in zowel de koop- als huursector. De uiteindelijke inrichting is afhankelijk van de uitwerking van de verschillende woon- en leefmilieus. De inspiratie voor de drie verschillende woon- en leefmilieus op 't Veen zijn Bos, Tuindorp en Dijk. De wijk is namelijk gelegen dichtbij water en groen: de uiterwaarden van de IJssel en natuurgebied de Wiessenberghse Kolk vormen het decor van de wijk. Bomen, hagen, bermen, grasvelden en waterpartijen geven de wijk een natuurlijk karakter en zorgen op warme dagen voor een aangenaam klimaat. De waterpartijen in de wijk vervullen bovendien een belangrijke rol bij de wateropvang in het gebied.