Opgeleverd

Duurzaam, eenvoud en aardetinten: dé badkamertrends van 2023

22 mei '23

Alleen een praktische ruimte om je te wassen is het allang niet meer. De badkamer verandert langzaamaan naar de meest rustgevende plek in huis. Sterker nog, het is tegenwoordig dé hotspot in huis om je even terug te trekken. Hier kom je bij van alle prikkels om je heen. En dat zie je ook terug in de badkamertrends van 2023: er is meer ruimte voor me-time. Nog wat inspiratie nodig? Met deze trends en tips helpen we je alvast op weg om van jouw badkamer een mini-spa te maken.

image alt

1. In dezelfde stijl

Tot voor kort was de badkamer meer een losstaande plek, maar dat is nu verleden tijd! We brengen meer tijd door in deze heerlijke ruimte en daarom wordt 'ie nu echt onderdeel van het huis. De kleuren, materialen en accessoires worden gewoon doorgetrokken in dezelfde lijn. Zo wordt alles meer één geheel. Denk bijvoorbeeld aan stalen frames van die stoere deur in de woonkamer die je ook gebruikt bij de douchecabine. Dat geldt ook voor kranen in de keuken die zwart en robuust zijn, maar ook juist glimmend en goud. Zie je jezelf al vanuit de badkuip genieten van de looks van je badkamer? Een plek waar je tot rust komt en je je thuis voelt. Home sweet home.

image alt

2. Functioneel, eenvoud en luxe

Functionaliteit en minimalisme gaan hand in hand met de looks in 2023. Een luxe en mooie badkamer is een pre, maar een beetje handig in gebruik is nét zo belangrijk. Om die reden is het ontwerp van meubels net iets anders dan voorgaande jaren. Zo zijn er wc’s zonder wc-bril en bestaan wastafels uit één stuk. Less is more! Ga voor een heerlijk ovaal of rond ligbad of een regendouche, zodat je er echt kunt ontspannen. Combineer dit met aardetinten en natuurlijke materialen voor een warme uitstraling. Perfect voor je rustmomentje.

image alt

3. Scandinavische invloeden

Nu we meer tijd doorbrengen in de badkamer hoeft het allemaal niet meer zo strak. Er mag meer geleefd worden in de badkamer. Kortom: stijlvol met een Scandinavische touch. Strakke lijnen verdwijnen steeds meer en maken plaats voor ronde en organische vormen zoals ronde spiegels, badmatten met ronde hoekjes en kranen met een minder strakke afwerking. Dat geeft je badkamer net die speelse look. Ga nog een stapje verder met minimalistische design accessoires, eikenhouten badkamermeubels, opvallende tegels of een kraan in een leuk kleurtje. Maar… alles perfect in balans!

image alt

4. Aardetinten en ton-sur-ton

De tinten zijn in 2023 een stuk rijker dan voorgaande jaren. Ze staan compleet in het teken van de wonderlijkheid van de natuur. Creëer rust door het gebruik van één kleur of ga voor ton-sur-ton. Dat staat niet alleen chique, maar is ook tijdloos. Warme geeltinten kom je vast en zeker veel tegen en dit is ook meteen de Kleur van het Jaar. Ook aardse, natuurlijke tinten als beige, terracotta, zand, koraalrood of kaneelbruin duiken op in badkamers. Net als nachtblauw en zeegroen. Combineer de kleuren met de materialen die terugkomen in je badkamer, zoals zachtgrijs met marmer. Dat geeft net wat meer warmte.

image alt

5. Duurzame, natuurlijke materialen

Duurzaamheid is het woord van 2023! Je ziet meer en meer duurzame en waterbesparende producten. En dat niet alleen. Denk ook eens aan milieuvriendelijk sanitair, zoals waterbesparende toiletten, slimme wastafelkranen en duurzame douchecabines. Helemaal á la 2023! Verder zie je veel hout, marmer en natuursteen voor een natuurlijke look. Denk bijvoorbeeld aan grote en robuuste tegels van natuursteen of marmeren badkamermeubels. Leuk detail: er zal letterlijk meer groen in badkamers te zien zijn in de vorm van grote plant(en). Badderen in een groene oase, wat wil je nog meer?