Aantrekkelijke duurzaamheidskorting op je hypotheekrente

10 mei '21

De woningen in Het Veen worden gasloos gebouwd en verwarmd door middel van een luchtwarmtepomp. Ook worden de nieuwste inzichten op het gebied van energiebesparing toegepast. Dat is niet alleen goed nieuws voor je maandelijkse energielasten, maar kan ook een extra voordeel opleveren voor je hypotheek! Want koop je in Het Veen een woning en sluit je je hypotheek af bij de Rabobank? Dan kom je in aanmerking voor een mooie korting op je hypotheekrente.

image alt

Duurzaamheidskorting op je hypotheek

Met een nieuwbouwwoning in Het Veen maak je een duurzame keuze. Rabobank beloont dat met een duurzaamheidskorting van 0,1% op je vaste hypotheekrente. Je komt hiervoor in aanmerking bij de aankoop van een woning met een geldig energielabel A++ of Energie Prestatie Coëfficiënt (EPC) van 0,4 of lager. Kijk voor meer informatie over de duurzaamheidskorting op: Duurzaamheidskorting hypotheekrente - Rabobank

image alt

Extra financieringsruimte voor energiebesparende voorzieningen

Als je woning voldoet aan de allernieuwste duurzaamheidsnormen is deze daarmee klaar voor de toekomst. Daarom zijn er regels vanuit de overheid vastgesteld, waarbij je extra leencapaciteit kunt krijgen. Koop je een nieuwbouwwoning of een woning met een EPC ≤ 0,6 of een geldig energielabel ten minste A+++ afgegeven na 1 januari 2021, dan kan je een extra leencapaciteit krijgen van € 9.000. De woningen in Het Veen voldoen hier aan en komen daarmee in aanmerking voor deze extra leencapaciteit.

Met een aantal duurzaamheidsopties kan je je woning in Het Veen zelfs energieneutraal maken. Hier zijn extra financieringsmogelijkheden voor. Bij een nieuwbouwwoning met een EPC gelijk aan of lager dan nul, kan de leencapaciteit met € 15.000 verhoogd worden. Bij een nulopdemeter-woning is dit zelfs een extra leencapaciteit van € 25.000.

Bespreek met een van de financieel én erken§d duurzaamheidsadviseurs van Rabobank wat de mogelijkheden zijn in jouw persoonlijke situatie.

Klant van Rabobank? Nóg meer korting.

Heb je ook nog een betaalrekening bij Rabobank of sluit je deze af? Met een betaalrekening bij de Rabobank kun je, wanneer je een nieuwe rentevaste periode kiest, in aanmerking komen voor 0,2% betaalpakketkorting op de hypotheekrente. Kijk voor meer informatie op: Betaalpakketkorting op je hypotheekrente - Rabobank

image alt

Jouw persoonlijke situatie

Wat jouw financiële mogelijkheden zijn hangt af van de te kopen woning en jouw persoonlijke situatie. Deze nemen de adviseurs van Rabobank samen met jou door in een persoonlijk (video)gesprek waarin we niet alleen kijken naar de huidige situatie, maar ook naar de toekomst.

image alt

Gratis oriëntatiegesprek

Neem contact op met financieel adviseurs Suzan Tiebot (06-139 601 55) of Rienk van de Wetering (06-126 302 02) voor een gratis oriëntatiegesprek. Zij kunnen je inzicht geven in de financiële zaken die komen kijken bij de aankoop van een nieuwbouwwoning en een gratis financiële check voor je opstellen. Ben je ondernemer en wil je weten wat er financieel mogelijk is voor de aankoop van een nieuwbouwwoning? Neem dan contact op met Maikel Arling (06-226 044 76), financieel adviseur ondernemer in privé.

  Duurzaamheid Het Veen
Welke woning kies jij in Het Veen? Bekijk de woningen