Groenverklaring voor Het Veen fase 4!

24 maart '22

Goed nieuws voor iedereen die een woning op het oog heeft in Het Veen fase 4. Deze woningen zijn extra duurzaam en krijgen daarom een Groenverklaring. Met deze verklaring is het mogelijk om bij diverse hypotheekverstrekkers extra rentekorting te krijgen op je hypotheek. Zoals bijvoorbeeld bij de Groenhypotheek van de Rabobank. Benieuwd naar de voordelen van de Groenverklaring voor jouw woning? We vertellen je er hier meer over.

image alt

Voorwaarden voor een groenverklaring

Een Groenverklaring wordt afgegeven aan nieuwbouwprojecten die voldoen aan de voorwaarden van de Regeling Groenprojecten. Dit is een gezamenlijke regeling van het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat en het ministerie van Financiën. Om een Groenverklaring te krijgen moeten de nieuwbouwwoningen in het project voldoen aan de volgende voorwaarden:

  • De wettelijke eis waar nieuwbouwwoningen vanaf 1 januari 2021 aan moeten voldoen is BENG2=0. Dit houdt in dat per vierkante meter woonoppervlakte de energiebehoefte maximaal 30 kWh is. Een woning die BENG2=0 heeft, heeft dus geen extra energie nodig om de woning te verwarmen en te koelen. BENG2=0 staat gelijk aan energielabel A++++.
  • Het hout dat in het project wordt gebruikt, voldoet aan de duurzaam houtcriteria van de overheid (TPAC). Dit betekent dat het hout 100% duurzaam is met een FSC, PEFC of een Keurhout certificering.

De woningen in Het Veen fase 4 voldoen aan beide voorwaarden. Hierdoor wordt het project opgenomen in het Register Groenverklaring. Op de website van dit register kan je de EnergiePrestatie- berekening en de Duurzaam Hout-verklaring downloaden. Zit je aan tafel met je financieel adviseur? Dan kun je hem verwijzen naar dit register. De verklaring is afgegeven voor 10 jaar.

Rabobank Groenhypotheek

De Rabobank is op de hoogte van de afgegeven Groenverklaring voor Het Veen fase 4. Zij bieden voor deze woningen daarom de Rabo GroenHypotheek aan. Bij deze hypotheek krijg je 0,5% korting op de hypotheekrente bij 10 jaar vaste rente*. Naast deze korting kun je ook in aanmerking komen voor de extra Duurzaamheidskorting. Neem voor meer informatie of een hypotheekberekening contact op met een adviseur van Rabobank. Kijk voor de Rabobank contactpersonen voor dit project op de pagina 'Financiële check'.

*Korting en looptijd in maart 2022. 

Duurzaam wonen wordt zo dus de nieuwe standaard. Het is comfortabel, geeft een goed gevoel én geeft financieel voordeel!

Bekijk de woningen
Meer weten over de duurzaamheid van Het Veen? Lees over de duurzaamheid
Meer nieuws lezen? Bekijk alle nieuwsberichten