Voorzieningen in de buurt

In de omgeving van de nieuwe wijk Het Veen vind je alle voorzieningen die je nodig hebt. Hattem zelf heeft een mooi winkelhart, met bijzondere boetiekjes en goede supermarkten. Er is een huisartsenpraktijk om de hoek en aan de Hoopjesweg ligt het Multifunctionele Centrum (MFC) De Marke.

image alt

MFC De Marke

De Marke is de ontmoetingsplaats voor Hattem en omgeving. Mensen komen hier om te vergaderen, sporten, zwemmen, badminton, toneelspelen, maar het gebouw biedt ook plaats aan een peuterspeelzaal. In De Marke kun je terecht om te sporten: er zijn prachtige sportzalen met kleedruimtes en douches, maar het MFC heeft ook een mooi zwembad.

Ook voor zorg kun je in De Marke terecht: je vindt er bijvoorbeeld een logopediepraktijk en een bloedprikpost, maar ook thuiszorg en het Centrum voor jeugd en gezin. Tot slot huisvest ook de bibliotheek Noord-Veluwe in het MFC. In de ruime foyer kun je tijdens of na afloop van activiteiten een hapje en een drankje nuttigen.

image alt

Scholen

Voor een basisschool heb je keuze genoeg in Hattem. Er zijn onder meer openbare, gereformeerde en christelijke scholen in de buurt. In Wezep, Heerde of Zwolle kun je terecht voor middelbare scholen.

image alt

Terrasje pakken?

Voor leuke restaurants en gezellige terrasjes, stap je op de fiets naar het historische centrum van Hattem. Hier zijn eetgelegenheden met verschillende keukens, zoals een Chinees restaurant, een grill-restaurant en het Panorama Paviljoen, met uitzicht over de uiterwaarden.

Wat gebeurt er de komende tijd? Planning Het Veen
Hoe wil je wonen? Bekijk het aanbod