Visie nieuwbouw Het Veen

In Hattem is behoefte aan woningen. Een locatie die zich goed leent voor woningbouw is het goed bereikbare bedrijventerrein ’t Veen. De gemeente wil dit bedrijventerrein graag ontwikkelen naar een kwalitatief hoogwaardig gemengd woongebied, met ruimte voor werken, ontspannen en leren, en heeft daarvoor een overeenkomst gesloten met BPD en Nikkels Projecten BV. Samen ontwikkelen zij hier de nieuwe woonwijk Het Veen.

Het Veen

Het bedrijventerrein ’t Veen bestaat sinds de 18e eeuw en is bij de bewoners van Hattem bekend om bedrijven als Beter Bed, Antarctica (beide inmiddels gesloopt) en de Kringloop. Een gedeelte van het bedrijventerrein wordt door BPD en Nikkels herontwikkeld en, met inbreng van toekomstige bewoners, getransformeerd naar een prachtige nieuwe woonwijk. Het Veen wordt gebouwd in het noorden van het bedrijventerrein en omvat in totaal circa 120 nieuwbouwwoningen. Het plan biedt een variatie aan woningtypes, waaronder vrijstaande, half vrijstaande en rijwoningen.

image alt

Aantrekkelijke woonbuurt

Het plangebied van Nikkels en BPD bevindt zich in het noorden van het bedrijventerrein; aan weerskanten van de Populierenlaan, ten zuiden van de van de Hoopjesweg, ten oosten van de Daendelsweg en ten noorden van het Lindenhof. Het Veen moet een aantrekkelijke woonbuurt worden, met een eigen identiteit. Een woonbuurt met lanen, woonstraten, groen en waterrijke verblijfsplekken die aansluiten bij een ‘tuindorp’. Auto’s zijn in de wijk te gast en worden geparkeerd op eigen terrein of parkeerhoven.

image alt

Geschiedenis van de locatie

‘t Veen is van origine een ontgonnen gebied tussen de Veluwe en de IJssel. Rond 1900 werd ‘t Veen ontgonnen en de Hoopjesweg aangelegd, een rechte weg als verbinding tussen de Apeldoornseweg en de dijk langs de IJssel. Door de aanleg van de spoorlijn Apeldoorn-Zwolle in 1889 werd het gebied interessant voor industrie.

Er verrezen langzaam fabrieken en langs de Hoopjesweg werden arbeiderswoningen gebouwd, die er nog steeds staan. In de jaren 20 werd tuindorp ’t Rode dorp ontwikkeld, de 1e uitbreidingswijk in Hattem. Aan de leeftijd van de nog aanwezige panden is terug te zien dat het bedrijventerrein zich verspreid over een groot aantal jaren verder ontwikkelde.

Wanneer in verkoop? Planning Het Veen
Benieuwd naar het aanbod? Bekijk de woningen