Assenrade
Logo Logo

Alles om de hoek in Assenrade

In Assenrade vind je een prachtige combinatie van natuur en stad. Je rust pakken is niet moeilijk met een kinderboerderij in de wijk en de uitgestrektheid van de IJssel om de hoek. Je dagelijkse boodschappen doe je lopend of met de fiets in het centrum van Hattem. In Hanzestad Zwolle kun je heerlijk shoppen of een culinair avondje uit. Hier ben je op alle vlakken goed voorzien.

Scholen en kinderopvang

Voor de allerkleinsten is er kinderopvang op dagverblijven en bij gastouders, vlakbij Assenrade. Daarnaast biedt Hattem een ruim assortiment aan lagere scholen. Van gereformeerd tot daltononderwijs; je hebt keuze uit maar liefst 6 basisscholen. Met de dichtstbijzijnde op een kwartiertje loopafstand van Assenrade. Voor middelbare scholen kun je terecht in de dorpjes Wezep en Heerde en natuurlijk in Zwolle.

Sport

In Hattem en omgeving kun je je sportieve hart ophalen. Hattem kent een goed georganiseerde hockeyclub en voetbalvereniging en er ligt een fraaie 9-holes golfbaan in de bossen. En natuurlijk biedt de Veluwe voldoende mogelijkheden voor wandelen, hardlopen, paardrijden en fietsen.

Groen en natuur

Groen en water spelen een belangrijke rol in Assenrade. De wijk is omlijst door weidegebied, uiterwaarden en de rivier de IJssel. Door de hele buurt komen waterpartijen en tussen de woningen zien we fraaie hagen en leilinden. Vrolijk fluitende vogeltjes, bonte koeien en weids grasland. De natuur drukt haar stempel op Assenrade.

Kinderboerderij

Kinderboerderij Hattem is de plek voor plezier in de buurt. Voor iedereen die de kippen, geiten, koeien of konijnen wil bekijken én wil knuffelen. Of gewoon een fijne plek zoekt om te spelen. Er is zelfs een boomgaard. En dat in de wijk zelf, aan de Geldersedijk.

Parkeren

Assenrade is een kindvriendelijke buurt, parkeren gebeurt in de groene parkeerhoven achter de woningen. Zo is er alle ruimte voor voetbal en stoepkrijten op straat. Laat de kinderen maar spelen.

Legenda / Filter 3
Kies woningsoort
Gepland Beschikbaar In optie Verkocht In aanbouw / bewoond
Perfect Uitstekend Goed

Voor de beste ervaring maakt deze website gebruik van cookies. Wat betekent dit voor jou?